Вместо издирвания убиец: МВР на Рашков нахлуват в дома и тръшкат на земята инвалиди

Полиция, ГДБОП

В рамките на 72 часа ръководеното от Бойко Рашков МВР прави процесуално нарушение след процесуално нарушение. На фона на тежката катастрофа, извършена от сътрудника на МВР Георги Семерджиев, на 6 юли 2022 година специализираните полицейски сили нахлуват в дома на инвалиди в Радомир, предава ПИК.

Повод за екшъна е разследване на тежко престъпление – убийство извършено няколко часа по рано в града, но както обикновено, полицейските служители объркват адреса. Нищо неподозиращото семейство Владимирови, което се състои от малко дете и двама инвалиди, един от които с 90% инвалидност, са тръшнати на земята от полицаи с качулки и автомати и след като са „респектирани“ е започнало претърсване.

Това действие е нормално, когато се касае за разследване на тежко престъпление, но ако се извършва от полицай без поемни лица и без да се състави протокол, същото буди недоумение.

Грешката е станала, тъй като полицаите са издирвали предполагаемия убиец, който живее на адрес в Радомир на ул. „Ал. Стамболийски 38А“. Вместо това те влизат на адрес ул. „Александър Стамболийски №38“, етаж 2, а на първия етаж е би следвало да е лицето, което издирват и там намират семейството на Андрей Кирилов Владимиров.

След като натръшват всички на земята и им забраняват да говорят, въпреки че двама от присъстващите са неподвижни инвалиди, единият 90%, а вторият 70%, започва неистово претърсване без протоколи и без поемни лица.

Не е разрешено използване на адвокат и най интересното е, че запознати споделят, че до вече Втори ден протоколи не са представяни на прокуратурата.

На практика след като днес министърката на правосъдието Надежда Йорданова обвини прокуратурата за претърсване в президентството, нейното правителство в лицето на Бойко Рашков направи напълно незаконно такова без спазване на какъвто и да е закон.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ