Часове преди решителния момент! Василев обяви докъде го докара със събирането на 121 гласа

payimage-538194

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета „Василев”. Това потвърди номинираният за премиер Асен Василев, който обаче отказа да уточни какъв пост ще бъде даден на Петков.

„Все още не сме събрали 121 гласа. Ако не сме събрали 121 гласа – няма да внесем предложението за проектокабинета“, заяви Василев пред журналисти.

По думите му в момента продължават разговорите между парламентарната група и депутати. „Не мога да кажа, че имаме някакъв особен напредък. Ние сме длъжни да пробваме до край. Всеки един депутат има глава на раменете, има съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която представихме“, посочи той.

Василев подчерта категорично, че когато се съберат нужните 121 депутати за подкрепа, тогава ще има и готовност да се говори за структура и за състав на кабинета. Според него на този етап подобен разговор е безсмислен.

Според него управленската програма е доста конкретна — „с ясни срокове, с ясни ангажименти, с много ударна съдебна реформа в началото, която би помогнала да се решат голяма част от проблемите”.

Той подчерта, че именно затова „Продължаваме промяната“ търсят най-голяма подкрепа.

„Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с г-н Христо Иванов, както и с колегите от „Има такъв народ”, които се отделиха от парламентарната група, че в момента, в който имаме подкрепа от 121 депутати, те ще имат готовност да говорим за структура и състав на кабинет”, заяви Василев. Според него обаче това е безсмислен разговор, ако няма подкрепа, която да гарантира, че ще бъде съставено правителство.

Утре е денят, в който трябва да бъде внесен в Народното събрание проектът за нов кабинет с мандат на „Продължаваме промяната“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ