Поканиха Тошко, той смълча ефира: Трябваше по-рано да бия тъпана! Коалицията скърца от януари

тошко йорданов 2

„Не знам да е изпращана писмена покана от „Демократична България“ до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП, а не ДБ и те подходиха по доста безумен начин“. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред БНТ.

„Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и накрая стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа. Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът, смята Йорданов.

„Действията им през тази седмица – дърпането, натискът на депутати и роднините им – точно от тези двамата – обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма“

Йорданов благодари на Атанас Славов, който заяви, че проблемите в коалицията идват от нарушения диалог. Драмата около КПКОНПИ не е по вина на ИТН, каза още Йорданов. По думите му „имаме едно КПКОНПИ, направено на ляв крак“.

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви:

„Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме включително а противоконституционни неща, само за да бъдем в тази коалиция“.Не знам да е изпращана писмена покана от „Демократична България“ до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП, а не ДБ и те подходиха по доста безумен начин“. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред БНТ.

„Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и накрая стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа“, коментира той. Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът, смята Йорданов.

„Действията им през тази седмица – дърпането, натискът на депутати и роднините им – точно от тези двамата – обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ