Драма в Пловдив: Пенсионерка увисна на терасата си, огнеборци хвърчат към мястото

Пожарна

Пловдивски огнеборци спасиха живота на 78-годишна жена. Ученици, видели жената да виси от парапета на апартамента си, предава Марица.

По тревожните викове на своите възпитаници от училище „Петър Берон“, госпожа Цветкова усетила, че пред очите на децата се разиграва ужасяваща драма. Възрастна жена се била хванала с последни сили за парапета на терасата си. Жилището, което се намира на 4 етаж на улица „Милин Камък“, жената обитава сама. Грижи за нея полага дъщеря ѝ, която живее в друг квартал на града.

78- годишната жена страда от сериозна форма на деменция и дори не е разбрала как се е озовала в безпомощната ситуация
След потърсена помощ на тел 112, към адреса мълниеносно потегля пожарен автомобил на Първа служба. Огнеборците действат мигновено- режат вратата с моторен флекс и жената усеща най-искрената и спасителна прегръдка от тях в живота си.

А ето и героите на деня днес: Командир на екипа – началник смяна – Иван Митев, пожарникарите Димитър Ямалиев, Емил Аргиров, Ангел Даскалов и Иван Рангелов.

Безценна е и помощта на медицинския екип от ЦСМП Пловдив – доктор Каню Канев и парамедик Стефка Аджемян, както и на служителите от полицейския патрул на Второ РУ- Янков и Димов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ