Русе е като след война. Кметът побесня, зове гражданите: Съдете ВиК!

ремонт

Организираната от кмета на Община Русе Пенчо Милков среща на русенци с възложителя и изпълнителите по проекта за водния цикъл очаквано премина в напрегната обстановка. Тя се проведе в Пленарната зала и на нея присъстваха още зам.-кметът Магдалина Илиева, главният ръководител на проекта Стоян Нейчев, представители на фирмите-изпълнители по проекта, граждани и медии, съобщиха от общинския пресцентър.

В кратко изложение зам.-кметът Илиева описа правомощията на местната администрация за контрол по водния проект, както и наложените санкции на фирмите-изпълнители от страна на Община Русе за неспазването на сроковете за изпълнение, некачественото възстановяване на пътните настилки, замърсяването на околните площи и липсата на сигнализация.

Тя обясни на присъстващите граждани, че Общината е издала 97 заповеди за въвеждане на временна организация на движението, като само за 20 от тях е постъпило уведомление от възложителя за начало на строително-ремонтни дейности. По думите на Илиева нейни служители са издали актове за санкциониране на един от изпълнителите по проекта, но тъй като той отказва да ги приеме в продължение на месеци, е невъзможно да бъде издадено наказателно постановление.

Изложението й беше прекъснато от реакции на присъстващите граждани, които пожелаха да чуят какви са правомощията на Общината за контрол по проекта, на което зам.-кметът отговори, че нормативната уредба предвижда отговорността да е единствено на строителния и технически надзор от страна на възложителя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ