Гръмва лют скандал с нов в ЦСКА, открили му сърдечна недостатъчност

цска - осиек 2

Новото попълнение на ЦСКА Дюкенс Назон има много неприятна следа от своята кариера. През 2016 година нападателят е пред договор с португалския Тондела. Всичко е уточнено – пари, условия, остава само Патицата, както наричат футболиста, да премине задължителните медицински прегледи. На пръв поглед – пълна формалност. Да, но след техния край лекарите уведомяват Назон, че са му открили проблеми със сърцето. Написват диагноза – лека форма на сърдечна недостатъчност. При това положение португалският клуб се отказва от Дюкенс. Нещо повече – кариерата му е поставена на кръстопът. Новината веднага обикаля не само Португалия, но и Франция, стига даже до Хаити, предава БЛИЦ.

„Това не може да е вярно. Това са спекулации. Всичко е нагласено. Момчето е жертва на заговор. Тондела иска да вземе друг нападател – от Бенфика. И намериха начин да се откажат от Назон. Но начинът е ужасно отвратителен“, изригва тогава президентът на хаитянската футболна федерация Ив-Жан Барт.

„Вижте, Дюкенс наистина има здравословни проблеми и всички го знаят, това е една от причините, поради които той беше пощаден в определени мачове. Но категорично диагнозата на футболиста не е сърдечна недостатъчност“, добавя той.

„Не можах да спя дни наред. Не вярвах на очите си. Впоследствие разбрах каква е истината. Първоначално Тондела са настоявали за нападател на Бенфика. Нещата се разсъхват и викат мен. Но малко след това въпросният футболист на Бенфика разтрогва договора си и тръгва за Тондела. Така разкарват мен“, твърди Назон.

Само месец след скандала, през септември 2016, Патицата отлита до Индия и подписва с бившия отбора на Бербатов Керала Бластърс. Индийските лекари не откриват никаква сърдечна недостатъчност… Там той остава само половин сезон, след което започва неговият престой в Англия.

„Родителите ми са хаитяни. Играя за националния тим на Хаити. Аз обаче съм и французин. Първо, роден съм в Париж. Второ – израснал съм във Франция. Трето – на френска земя проходил във футбола, преминах през няколко местни отбора. Имам френски паспорт, който обаче е издаден не само заради това, че да съм част от Европейския съюз, което помага при трансфери. Притежавам такъв, защото съм парижанин, защото съм французин. Обичам еднакво силно и Хаити, и Франция. А за онзи случай в Португалия е по-добре да не говорим“, категоричен е Назон в интервю, дадено преди 4 години пред френски медии.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ