Див екшън! При опит за кражба: Рецидивисти се сбиха жестоко с полицаи, влачиха един от тях с кола

Полиция

Трима престъпници, двама от които рецидивисти, са хвърлени в ареста на районното управление в Лом след среднощна схватка с местни полицаи, единия от които е пострадал тежко, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Екшънът се е разиграл около час и половина след полунощ на 7 юли, когато в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност служители на РУ-Лом засекли група мъже, извършващи кражба на метални профили от производствена база на завод в крайдунавския град.

Униформените направили опит за задържане на извършителите, но те отказали да изпълнят издадените им устни разпореждания. Престъпниците оказали яростна съпротива, качили се в лека кола и потеглили. При оттеглянето си с автомобила повлекли униформен, който направил опит да задържи шофьора през отворения прозорец.

На полицейския служител е причинена лека телесна повреда. Впоследствие извършителите изоставили ползвания автомобил и избягали през коритото на река Лом. По-късно те са заловени при последвалото издирване. И тримата крадци са жители на Лом, като двама от тях са рецидивисти. По случая е образувано досъдебно производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ