Дадоха министър Руди Гела на прокуратурата: Нахлул в офис на ИТН, чупил знамена, трошил мебели

радостин василев

Софийска градска прокуратура е получила сигнал срещу Радостин Василев, започнало е разследване за хулиганство и самоуправство срещу министъра на спорта в оставка и отцепилия се от “Има такъв народ” депутат Деян Петков.

В сигнала до прокуратурата се съобщава, че Радостин Василев, бивш областен координатор на “Има такъв народ”, на 19 юни е нахлул в офиса на партията в Плевен с неколцина души, които са се държали нахално и брутално.
Според очевидци, спортният министър в оставка и бандата му, са чупили знамена, изчегъртали тапети, потрошили мебели. В сигнала до районната прокуратура в Плевен, прехвърлен в Софийска градска прокуратура, се съобщава за щети на стойност около 6 000 лева.

Ето и разказът на член на “Има такъв народ” от Плевен:” Радостин винаги е претендирал, че сам е финансирал офиса на ИТН в Плевен. Това е лъжа! Договорите за наем, за електричество, за вода и отопление са сключени с ПП “Има такъв народ” и са плащани с пари от партийната каса.

То, само това да му беше лъжата! Сега разбираме от негови телевизионни интервюта и за друга лъжа: той се жалва, че не се е виждал със Слави, а на нас ни обясняваше как му ходи на гости и си пият кафето заедно.
Освен това, Радостин заблуждаваше медиите в София, че е личен избор на сестрата на Слави Трифонов. Това изобщо не е вярно! Той си осигури водаческото място в Плевен, благодарение на Виктория Василева, която имаше силни позиции като организационен секретар на партията.

През април 2021 г. настъпи голямо напрежение в областта, когато Радостин ни натресе в листите Венцислав Петков, известен в Плевен като “Венци лихваря” и Александър Тодоров, наричан от нас “арашутиста”, който дойде от Пловдив, но иначе е от Хасково. Не е вярно, че Деян Петков, мълчаливото “момче за всичко” на Радостин, е бил общински координатор на Плевен, той е просто самозванец, никога не е бил избиран от структурите, господарят му го направи народен представител и после си го изтегли като най-жалка пионка.”

Ето и някои от най-ярките подвизи на спортния министър:
– назначи Александър Тодоров за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор след голям гаф – Тодоров обяви, че напуска парламента и става шеф на тотото, преди в пленарна зала да е гласувано освобождаването му като депутат. Това предизвика първият голям скандал в 47-я парламент. Чрез пари от БСТ, спортният министър се надяваше да привлече медии, които да го възхваляват.

– назначи Венцислав Петков за изпълнителен директор на Национална спортна база, който пък назначи съпруга на Виктория Василева за озвучител с месечна заплата от 2 520 лева.

– Радостин Василев, Александър Тодоров и Венцислав Петков бяха заснети от папараци да купонясват в скъпарския бар “Мамалука” на Халкидики, докато Асен Василев и Кирил Петков водеха тежки преговори с отцепниците от ИТН, зарязани безхаберно от подбудителя си. От репортерски разкрития, покрай среднощния гуляй, стана известно следното: Радостин Василев е лъгал, твърдейки, че е заедно със съпругата си Нина Петкова в отговор на публикации за раздялата им. Тя отдавна го е напуснала и даже от пролетта вече имат официален развод. Както написах по този случай: Радостин Василев иска яростно да стане вътрешен министър, за да бъде началник на бившата си съпруга и на настоящия й мъж, които са полицейски шефове. Но пък днес Николай Бареков разузна, че в несъстоялия се кабинет на Асен Василев, за министър на вътрешните работи се е вписал… Кирил Петков.
Тези са такива смешнѝци, Божеее, добре че паднаха под напора на собствената си несъстоятелност!

… Днес, от 18:30 часа в Плевен ще се проведе среща на местните структури и симпатизанти с депутати от ПГ на ИТН: Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ива Митева, Любомир Каримански, Христинка Иванова, която огласѝ на 13 юни запис на телефонен разговор с Радостин Василев, който я заплашва, защото е ходила на срещата на Кирил Петков с предателите на Слави в дома на спортния министър до Зоологическата градина в София, но после не се е появила на пресконференцията на отцепниците. Христинка Иванова се закани да предаде записа в прокуратурата, а Слави Трифонов обяви, че ще съди Радостин Василев за клевета.

От личния блог на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ