Родна писателка алармира: Син на голям наш актьор е отвлечен от семейството на жена му

αστυνομια-1-760x500

Михаил Чапразов, син на големия актьор от Народния театър Андрей Чапразов, пише на писателката Милена Фучеджиева трагични съобщения от Китай. По разказа му той е заключен в дома на китайските родители на жена му. Твърди, че го бият и унижават ежедневно, включително и съпругата му, която иска да го вкара в психиатрия.

Ето тъжната история, публикувана във фейсбука на Милена Фучеджиева:

Приятели и врагове във Фейсбук,
Сблъсках се със странен и трагичен казус, който може би може да бъде разрешен с групова помощ, затова се обръщам към всички.

Моят познат Михаил Чапразов, син на големия актьор от Народния театър Андрей Чапразов, ми пише трагични съобщения от Китай. Срещала съм го веднъж заедно с жена му и детето му. Сега май вече има две деца. Симпатичен, леко странен човек. Беше много горд със семейството си, явно обичаше съпругата си и детето си. После от фейса научих, че е заминал с нея за Китай. Вчера Михаил се свърза с мен по Месинджър с молба за помощ. Намира се в Китай, в планинска провинция, не знае китайски и е заключен в дома на родителите на съпругата си. Твърди, че го бият и унижават ежедневно, включително и съпругата му, която иска да го вкара в психиатрия. На ръба на силите си е, живее в ужас от следващия бой, заключен, не знае езика, всички средства е предал на съпругата си, която го бие също, има купен самолетен билет за България, но тя не го пуска, защото трябвало нещо да се доплаща, а и той не знае как да стигне до какъвто и да било транспорт. Ситауцията му е меко казано ужасяваща. Посолството категорично е отказало да се намеси, тъй като става дума за лични отношения.

Въпросът ми тук е има ли хуманитарни организации, които работят с подобни проблеми в Китай? Страшното е, че той се страхува от съпругата си ако тя разбере за комуникацията му с хора от България. Абсолютно не знам как да му помогна, а човекът е в отчаяна, застрашаваща живота му ситуация. Знам, че е писал и на други тук, но досега никой не е поискал тук да направим един брейнсторминг и да видим как можем да помогнем на сънародника ни. Баща му беше великолепен, красив мъж, който дълги години игра на сцената на Народния театър. Михаил явно няма достъп до фейсбук, така че тук можем свободно да обсъдим дали изобщо нещо може да се направи за него, при положение, че това е някаква кошмарна битова ситуация в комунистически Китай.
Мисля, че единствено хуманитарна организация би могла да се опита да му помогне. Той ми изпрати адрес на английски, каза, че жена му ще го убие ако разбере. Проблемът е, че не знам доколко този адрес върши работа… Най-лесното е да съберем пари, но какво да правим с тези пари?!

Помощ! от името на Михаил Чапразов. Сам самичък българин във враждебна, насилствена среда. Сърцето ми се къса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ