Внимание, шофьори! След касапницата в столицата: Пловдив под полицеска блокада

Полиция, КАТ

Пловдив е под полицейска блокада. Това е във връзка с хода на мащабната полицейска акция, разпоредена в цялата страна след тежката катастрофа в София с две загинали млади жени – пловдивчанката Христина и Стефани от София. По пловдивските булеварди и входно-изходни артерии е наситено с полицейски патрули. Целта на акцията е да бъдат проверявани възможно най-голям брой шофьори за наличие на алкохол в кръвта и за употреба на наркотици. Очаква се тя да продължи до края на месеца и да има своето отражение, предава Марица.

В Пловдив целият наличен полицейски ресурс е изкаран на терен, посочи шефът на пловдивската полиция старпи комисар Димитър Балев. Да следят за нарушители са ангажирани и униформените, преминали допълнително обучение да тестват шофьорите за алкохол и опиати. Съвсем наскоро приключи подготовката на 600 такива пловдивски служители на реда. Само отпускарите не са част от специализираната полицейска операция. Данните сочат, че в рамките на денонощие в Пловдивско полицията арестува поне един зад волана, който управлява под въздействието на коктейл от алкохол и дрога. Със сигурност джигитите в града и региона не са никак малко, а идеята на акцията е именно те да понесат своята отговорност.

Освен за употреба на алкохол и наркотици, униформените ще следят за наличие на книжка, за превишена скорости и за ред други нарушения по Закона за движение по пътищата.

От пресцентъра се ангажираха периодично да предоставят информация за хода на акцията и за заловените джигити по пловдивските пътища. От вътрешното ведомство пък предварително се извиниха на част от шофьорите, че се налага да бъдат проверявани масово, като ги призоваха за търпение и разбиране.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ