Борисов попиля Киро: Дезертьор! Опитвате се да замитате грешките и пишете постове за меки китки

бойко борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на посещение в Бургас, заедно с Томислав Дончев, Даниел Митов, Асен Балтов и още куп известни кадри на ГЕРБ.

Той поде речта си, поздравявайки всички успешни кметове на партията.

„Който кара по магистрала „Тракия“, след като година и половина не се поддържа, тя вече е опасна. Средната лента не е добре. Тировете карат в аварийната, а всички в дясно.

Това донесоха управляващите. Това не им ли беше достатъчно? Цяла предизборна кампания изградиха върху „Хемус““, каза Борисов.

„Не случайно в последния ден, когато се разбра, че няма да правят правителство, излезе Агенцията за държавен и финансов контрол. От там признават, че не откриват абсолютно никакви нередност в участъците 7,8 и 9 от строителството“, с крясък оповести Борисов.

„Лъжата шестваше във всички студия. Лъжата и компроматът бе вашата основна новина“, каза той.

„Знаете ли защо няма да имаме правителство? Защо беше изграден този публичен образ, че някакви добри хора се опитват да правят реформи? Ама се вдигнаха цените на ток, бензин, нафта, хляб и олио. Никакво правителство!“, отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ укори премиерът в оставка Кирил Петков, че в петък (8 юли) е казал, че е направил каквото трябва, сега всичко ще е на плещите на служебното правителство.

„Абе дезертьор, вие дезертирате от това, което ни нанесохте“, каза той.

„Те знаят за провала си и, че трябва бързо да избягат. Нямаше как, когато Слави Трифонов се дръпна и ИТН се махнаха от коалицията, да не искаме вот на недоверие. След два три месеца обаче те пак сами щяха да изчезнат“, каза Борисов.

Борисов огласи, че Асен Василев е поискал промяна за закона на хазарта. „Опитва да си замети следите, но схемите му се провалиха. Остава им опорката, че видите ли, ако те управляват купища закони за борба с корупцията ще бъдат прокарани. Тяхната реформа бе, да се опитата да сложат Рашков начело на КОНПИ“, каза той.

По думите му от цялата агитация за мащабна съдебна реформа, за 7 месеца, има внесени само 3 законопроекта, от които само 1 е приет.

„7 месеца, а тези момчета са от година и половина министри. Оказва се, че при всяка проблема ситуация е замесен полицай. Убеден съм, че когато следствието си свърши работата, се окаже, че има приближени на ведомството“, каза той.

„Чух бабите в трамвая да си говорят по тая тема, да не се чудите от къде съм го чул“, призна си лидерът на ГЕРБ.

„Пишат само мислителни постове за меките китки“, подигра се Борисов на последната публикация в профила на Кирил Петков, която бе редактирана часове след публикуването й.

По думите му ПП са изгонили аматьорски руските дипломати, но въпреки това ГЕРБ е бил дипломатичен и ги подкрепил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ