Депутатка от ДБ скочи на Събев: Какво стана с автоматите в БДЖ?! Бягате месеци наред от въпроси

payimage-513443

Известна съм като единствения народен представител, който ежедневно пътува с БДЖ до работа от Перник до София. Ставам рано, понеже няма удобни влакове за ежедневно работещите – или са по първи петли, или са къде обед. Отивам навреме, за да си отвися на перона закъснението на влака.

Съзерцавам хората, чакащи на опашка – в отражението на екрана на автомата за билети. Чакат, за да си купят билет преди тръгване на влака, защото системата е бавна или не работи. И често хората не успяват да си купят билет, тъкмо заради това.

Касите не смогват, всички са изнервени. Трябва да им плащат повече на тия касиери, за да смогват, ама БДЖ няма пари, понеже не продава достатъчно билети, понеже касите не смогват.

Запазени места често няма, или са дублирани, а за спално купе – никакъв шанс, ако две – три седмици по-рано не си купиш билета. Наложи ми се два пъти точно заради това да пътувам вместо с влак с нощен автобус.

Първата класа във влака е по-зле, затова пътувам във втора – там имам шанс 1 към 5 да попадна в някой от реновираните (разбирай почистените) вагони на БДЖ – ама зависи от деня и хороскопа. Хороскопи във влака не чета. Чета си програмата за Пленарна зала и документите на комисии на малкия екран на телефона – понеже няма контакти във вагоните да си включа лаптоп. Тия почистени вагони са достижение на министър Събев, известен в обществото като “Ник”.

На нас депутатите обаче той не ни е известен, защото ние не сме го виждали. На коалиционните преговори не го видяхме, включи се по видео, ама екрана беше тъмен. На експертни коалиционни съвети по тема “Транспорт” не идва. Идват заместници, ама те не знаят нищо, щели да питат министъра, ама не го питат, понеже той междувременно ги уволнява, назначават се нови и вече те също нищо не знаят и така отначало.

Министърът не дойде на парламентарен контрол, миналата седмица не дойде, по-миналата пак не дойде. Преместиха въпроса ми за днес (бел. ред -петък) и пак не дойде. Аз обаче идвам в зала и държа да си го задам. А какъв е тоя въпрос, чак пък толкова важен, ще питате вие? Ами ето какво питам – Защо не работят автоматите за билети? Същите билетни автомати, които Министерство на транспорта плати, инсталира и прие доставката.

От Фейсбук профила на депутатът от ДБ Зорница СтратиеваЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ