Убийство с особена жестокост смрази Златни пясъци! Мъж е починал в адски мъки, има задържани

труп тяло

Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на немска гражданка и българин за убийството на съпруга на жената, съобщават от обвинението.

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 9 от НК във връзка с предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

На 8 юли 2022 година, в района на к.к. Златни пясъци, било намерено тялото на мъж, чиято самоличност първоначално не била изяснена. От извършените следствени действия под ръководството на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Варна, станало ясно, че мъжът е бил убит. Причината за неговата смърт е механична асфикция.

В резултат на процесуални – следствените действия и бързите и успешни оперативно – издирвателни мероприятия от страна на служители на ОД на МВР – Варна била установена самоличността на убития – 45-годишен немски турист, както и съпричастността на двама души към деянието.

С оглед на събраните доказателства е направено обосновано предположение, че автори на престъплението са 43-годишна гражданка на Федерална Република Германия – съпруга на жертвата, и С.Р. на 33 години – български гражданин. Двамата са привлечени към наказателна отговорност и задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъде внесено в съда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ