Борисов: Няма да подкрепим никакво правителство! Избори, веднага! И таван на цените на горивата

бойко борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е във врачанското село Лиляче. В неделя на втория тур на частичните местни избори за кмет на селото, кандидатът на ГЕРБ – 25-годишната Вероника Цанова, спечели убедително с 289 гласа, докато опонентът й Цветослав Цветков от БСП получи подкрепата на 183.

ГЕРБ спечели в 6 от общо 9 населени места, в които се приведоха избори в две поредни недели.

„Трябва да се успокоим, благодаря за подкрепата, Вероника ми каза, че сте я подкрепили. Това трябва да правите младежите – да има мир. Изборите са един ден. По-добрият побеждава и работите заедно“, каза Борисов при срещата си с хората от селото. С него разговаря човек от БСП, който заяви, че е готов да си хвърли партийната книжка и да стане член на ГЕРБ.

„Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори. Пътят за Мездра щеше да е готов. И като имате пътя, Враца щеше да е квартал на София. Спряха ме хора за снимка, строители, казаха: Връщай се, положението е страшно“, продължи той.

„Пътят за Слънчев бряг е готов, абсолютно готов, трябва да му сложат само маркировката, минах го пеша, щото Рашков миналият път ни търсеше да ни глобява“, сподели бившият премиер.

„Какво му е на модела Борисов?“, учуди се той на думите на Корнелия Нинова, която онзи ден пак заговори за модела Борисов.

„Оня ден кметът на Перник ми пуска какво е казал за водопроводите в Перник, Ярлово, селата там. 137 млн. отидоха в Перник, червен кмет. И оня ден, той като ми го пуска, една стотинка не са му дали сега. По телевизиите започват от събота – праймтайм, ексклузивно, той говори едни и същи глупости. Три дни ексклузивно казват нищо! Младежите на БСП подкрепят кандидата на ГЕРБ и той печели вчера, защото те искат развитие. Година и половина – застой. Тука Ботевград-Мездра, горе до Видин, на лотове, щеше да е готов. Планът за възстановяване, най-рано краят на годината. А той вече е включен в бюджета. Ами ако не дойдат? Благодаря още веднъж на това момче“, допълни Борисов.

„Не, че не можем математически да направим правителство. Те имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газа с 32% по-скъп, но го нямаме. Те искат всичко това да го прехвърлят на Радев и на следващото правителството. Днес говорих с Делян, да сложим таван от 2,70 лв., както е в Унгария. Каква е тая мярка? Направили са си далавера с бензиностанциите. Надявам се, че политическите партии, които не лапат от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят, ето ви спестен за всички хора 1 лв.“, предложи Бойко Борисов.

„Няма да подкрепяме никакво правителство“, отсече Борисов.

„Ексклузивно… такова чудо не е било 30 години! Какво ексклузивно казва?“, изрази още веднъж учудването си Борисов от непрекъстаното канене на Кирил Петков по две от националните медии.

„Ние сме „за“ смесената система. Мен не ме е страх от машините, а в това, че правят далавера. И когато всичко е в ръцете на Рашков и Асен Василев, кодовете са в тях, флашките са в тях, затова искаме и да има и хартиени бюлетини“, коментира той.

„Страната върви към катастрофа. Страната катастрофира. И всичките ексклузивни предавания, които казват, че газа поскъпва с 32%, но го няма. Цената на тока – катастрофа, цената на тока – катастрофа. Колкото повече говорят, толкова повече хората ги разбират, че не стават. Страната е катастрофирала тежко и според мен няма оправяне. Напротив – с всичко това, което сътвориха, ако нямаме съединен, мощен народ, хванат за работа, за да се вдигне БВП и да платим пенсии и заплати, фалитът ни е гарантиран. ДБ искат да седнат с мафията, а не им било времето с ГЕРБ. Слави може да събере 100 000 души млади мафоти където и когато поиска, и на Орлов мост може“, продължи с коментара си той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ