Екшън в Бургаско: Задържаха пияни братя за нападение на полицаи, стигна се и до стрелба

Линейка, Полиция

Двама братя – на 24 и 26 години от карнобатското село Венец са задържани за срок от едно денонощие за агресивно поведение спрямо полицейски служители, съобщиха от МВР.

На 9 юли вечерта е получен сигнал за силна музика от частен дом в село Венец, обитаван от двамата. Екип униформени се е отзовал, като при слизане от автомобила са нападнати от братята, употребили солидно количество алкохол.
Мъжете са обиждали и псували служителите на реда, като опитали да се саморазправят с тях. След нанесен удар в лицето на единия полицай, са предприети действия по задържане на 24-годишния нападател.

Той е повален на земята и са му поставени белезници. Паралелно с това брат му опитал да ритне с крак тялото на единия служител, който успял да отбие удара с ръка. Агресивността на нападателя нараснала и той отново атакувал, целейки се този път в главата на служителя. С цел прекратяване на настъплението полицаят произвел изстрел със служебното си оръжие със стоп-патрон, който одраскал крака на 26-годишния мъж.

При извършения медицински преглед е констатирано, че се касае за повърхностно нараняване – без кръвотечение и опасност за живота. По случая се води разследване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ