Започна се! Северозападът влезе в етап 1 от COVID-плана, влизат в сила сериозни мерки

Коронавирус

Първи регион от COVID-картата на България влезе в етап 1 от плана на правителството за мерки за справяне с пандемията. Това е западният, в който влизат всички области от Северозапада – Монтана, Враца и Видин, както и Благоевград, Кюстендил, Перник, София – град и София – област, предава BulNews.bg.

Ограниченията в етап 1 предвиждат разширяване на обхвата на обекти и дейности, спрямо които са въведени противоепидемични мерки, контролиране спазването на мерките и организация за контрол върху тях.

В сферата на образованието: преустановява се провеждането на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

Към днешна дата заболеваемостта в страната е 117.08 на 100 000 население за 14-дневен период, при 116.47 в неделя.
Осем области на страната вече са в жълтата зона по разпространение на COVID-19. Със заболеваемост над 100 на 100 000 души население са София – град, София – област, Враца, Перник, Бургас, Варна, Добрич и Ямбол.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ