Директорът на болницата в Сливен с коренно различна версия за трагедията с родилката!

Болница сливен

„При форцепс децата понякога имат увреждания. Бебето е в стабилно състояние и от утре започва рехабилитация за ръчичката. Вярвам, че този проблем ще отзвучи. Вярвам, че ще преодолеем проблема и няма да има трайно увреждане. В много редки случаи тези проблеми не се оправят с времето“ Това заяви в ефира на „Здравей, България“ директорът на болницата в Сливен – д-р Весеслав Петров. В лечебното заведение преди дни издъхна здрава родилка, която преди да почине е споделила, че са скачали върху ребрата й.

„Окончателната причина за смъртта на Ренета Томова не ни е ясна. Имаме подозрения, но чакаме резултатите от аутопсията. Тя ще бъде направена в Стара Загора. Увреждането, което ние очакваме да бъде открито, е – да е получила белодробна тромбоемболия и това да е довело до фаталния край“, заяви д-р Петров.

„След направената вътрешна проверка не установихме да има счупени ребра и някой да е скачал върху нея. Когато една жена ражда, тя изпитва силна болка. Каквото е казала, сигурно го е почуствала, но ви казвам, че няма счупени ребра и увреждания на гръдния кош“, заяви още той.

Директорът добави, че лекарите, които са изродили бебето на Ренета, работят както преди. „Колегите, които участваха в раждането, също са под голям стрес. Те са на работа и продължават да водят раждания“, каза той.

Петров добави, че не е имало възможност лекарите да извършат цезарово сечение, след като са видели, че няма да успеят да изродят бебето по естествен начин, защото главичката му вече била излязла. „Всичко щеше да е много по-травмиращо за родилката“, добави той.

„Искам да обещая, че няма да скрия нищо, нито от родителите на почината, нито от обществеността“, завърши директорът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ