Ужасяваща трагедия с 9-годишно момче от Каварна, медиците се сблъскаха с шокиращ случай

линейка

Лекарите във Варна се борят за живота на 9-годишно момче от Каварна с исхемичен инсулт, съобщи „Пронюз Добрич“.

Момчето било на плаж с леля си, когато му станало лошо. Малко по-късно вдигнало температура и започнало да повръща. Когато се прибрало вкъщи изпаднало в колапс – не можело нито да говори, нито да се движи.

Двете му лели са медицински лица – лекарка и медицинска сестра. Когато видели, че има пяна на устата, разбрали какво се случва.

От Каварна детето е откарано в Спешно отделение на МБАЛ – Добрич, където състоянието му е диагностицирано.

„Имаше клинични белези за инсулт. Макар скенерът да беше разчетен като чист, всички други белези бяха за инсулт. Затова преценихме и го изпратихме към болница във Варна, където разполагат с много добра техника и има възможност детето да получи максимално добра помощ. Преценихме, че така то ще има по-голям шанс“, каза д-р Яница Радева, консултант от Отделението по педиатрия.

В болницата във Варна диагнозата е потвърдена – исхемичен инсулт. Предстои да се доуточни от какво е предизвикано това състояние, добави д-р Радева.

По данни на близките преди седмица на ученика е правен скенер, тъй като момченцето се оплаквало от главоболие, което продължавало от година. Намерени са данни за синузит.

Това е вторият случай на дете с инсулт, с който се сблъскват лекарите от болницата в Добрич за по-малко от година.

В края на 2021 г. те спасиха живота на 12-годишно дете, постъпило в болницата в изключително критично – с епилептични гърчове, които лекарите много трудно успяват да овладеят. При обстойните медицински прегледи става ясно, че малкият пациент е с масивен инсулт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ