МЪЛНИЯ: Радев каза на кого ще връчи третия мандат! Нинова остана с пръст в устата

payimage-538376

Празидентът Румен Радев обяви на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. Това ще стане, ако ГЕРБ, върне втория, както вече заяви.

Радев говори на летището.

„Ако вторият мандат не бъде реализиран, ще свикам на консултации всички политически партии. Искам да чуя какво мислят, да разбера какви са техните програми и планове. Ще реша след тези консултации на кого да връча мандата“, заяви Радев.

„Всичко зависи каква формула ще предложат партиите, но основно от какви приоритети и програма ще се водят“, заяви още президентът.

Това означава, че за момента надеждите на БСП за третия мандат остават напразни. „Ако изборът на партиите е отново предсрочни избори, считам за целесъброзно изборите да са в началото на октомври“, посочи още държавният глава.

„В оставащите дни до края на юли, парламентът ще е натоварен с очаквания за съставяне на мнозинство, а правителството – за антикризисни действия и за разработване стъпки по плана за възстановяване“, коментира Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ