Пътен ад! Инфарктни задръствания блокираха Пловдив, участък от Околовръстното е затворен

пловдив задръстване

В инфарктни задръствания чакат стотици автомобили на Коматевско шосе, след като преди обяд участък от Околовръстното шосе на Пловдив беше затворен за ремонт, предава Марица.

Загражденията са поставени на кръстовището към Първенец и Коматево, в резултат на което почти целият трафик се насочва по Коматевско шосе. Единственият булевард в Коматево, чийто ремонт струва над 8 млн. лева, си остана много тесен, с ширина не повече от седем метра. Невъзможно е там да се изпревари друга кола, особено когато в тапата попадне автобус или камион.

По обяд колоните се точеха в двете посоки почти по целия булевард. Натоварено беше и Пещерско шосе, тъй като и тук са сложени заграждения. Мнозина шофьори все още не знаеха, че околовръстният път на Пловдив се затваря за рехабилитацията между Коматевско и Пещерско шосета, въпреки че медиите съобщиха многократно тази новина.

Полицейска кола беше паркирана на кръстовищата. Регулиравчиците на КАТ се опитаха да вкарат в ред объркания трафик.

От фирмата-изпълнител „Европейски пътища” съветват за обход да ползваме Асеновградско шосе и Кукленско шосе, които са по-широки и позволяват по-бързото изнасяне на трафика. Ремонтът в този участък с дължина около 5 км ще продължи до 11 септември според споразумението, подписано между фирмата и АПИ, а след това ще бъде затворена следващата отсечка от Пещерско до Пазарджишко шосе.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ