Виктор Димчев с мрачен сценарий за гражданска война: Всички партии бягат заради тежката зима

виктор димчев

Възможно е да се случи нещо с третия мандат. В последните седмици станахме свидетели, че Иво Мирчев отслабна. Той е основният човек, който работи в „Демократична България“ за третия мандат. Напълно възможно е да видим заедно с неговото отслабване да вземе мандата и да го занесе на нанякъде. Вече като е по-слаб може да се вози с лодка по-далеч от пределите на Доган, където беше занесен мандата през 2020 г., или беше помолено да им бъде даден. Аз не изключвам по слабичкият Иво Мирчев да занесе мандата на подходящи място с неговите подходящи хора и той да бъде получен. Така коментира продуцентът Виктор Димчев пред ПИК TV вероятността третият мандат, да бъде получен от Демократична България.

Вече сериозно, политическият анализатор изключи вероятността този мандат да попадне в „Демократична България“, както и вероятността те да съставят кабинет. Според него те обаче много искат това да се случи. Димчев сравни Демократична България с РМС през 1944 г.

„Искат много да направят революция в България, но ако съветското командване не им каже как, те сами не са в състояние да го направят.“, добави още продуцентът.

По думите му стремежът на сегашните управляващи е да добутат управлението и парламента до следващата година, когато са местните избори, за да се състоят избори „две в едно“.

„До тогава да управлява компромисно правителство, което да съдържа липсата на грешки от предишните управления. Разбира се, това е имагинерно. Това е една представа, която Демократична България има. Още преди да върне миналата седмица Асен Василев мандата, в Демократична България се наслагваха настроения, че те са законен мандатоносител и на тях трябва да бъде дадено правото да определят новото правителство“, добави продуцентът.

Според него вероятността БСП да получи мандата също е малка, защото има напрежение между Нинова и президента. Въпреки че изглежда, че БСП иска мандата, те всъщност не искат да го получат и да управляват. Относно думите на Корнелия Нинова, че БСП има програма и е готова да управлява, Димчев коментира, че не помни момент, в който БСП да не е казала, че има хубава програма.

„Не си спомням БСП да са имали лоша програма за управление. Тяхната винаги е най-хубава. Но си спомням през 2017 г., когато Борисов им предложи да управляват заедно, Нинова отказа, защото в тази схема не се включваха онези хора, която тя има намерение да инсталира напред“, добави политическият анализатор

Според него ако Радев връчи мандат на БСП, това и било политическо чудо.

„Тя се държеше с него като с една политическа Отрепка, която не заслужава уважение. Отношението между левите избиратели в БСП и президента са накърнени до безбожност спрямо това, което има другото „ново ляво“, което са ПП и ДБ, които са новите леви партии и които печелят уважението на президента спрямо ретроградната посърнала и загубила своята автентичност БСП“, подчерта Димчев.

Според него предсрочните избори дълго време са отлагани и вероятно отново ще са само с машинно гласуване. Той отбеляза, че това ще попречи да видим дали има отлив от гласували заради машинния вот. По думите му политическите партии не са успели да се разберат по някакъв начин. Това, което наблюдаваме, е ефектът от противопоставянето.

Според него в момента никой не иска да управлява, защото предстои тежка зима и който управлява, ще обере негативите от нея.

„Това противопоставяне не само ще продължи и в следващия парламент, то ще изригне и за нещастие може да видим една нова гражданска война. Ако имаме щастие, може да видим разбирателство макар и кратковременно, което да може да отлепи държавата поне малко“, завърши Димчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ