Румен Гечев удари кабинета в земята и ги обвини: Правителството не си свърши работата!

Румен Гечев

Тревожен е фактът, че към момента България няма продължение на договорите с „Газпром“ по политически причини. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев.

„По-тревожен обаче е въпросът, че към момента България няма продължение на договорите с „Газпром“ по политически причини. Нямаме и договори с други доставчици, каквито биха могли да бъдат Катар или САЩ. Причината е, че правителството не си е свършило работата. Българското правителство е това, което трябва да подпише договорите. Затова е важно в момента страната да има кабинет, който да подпише дългосрочни договори с потенциални доставчици на природен газ, спазвайки правилата на ЕС”, подчерта народният представител.

Той коментира и поисканото от „Булгаргаз“ увеличение на цената на газа от средата на юли.

„Това е европейска практика. Нормално е. Няма как да се прогнозира цената. Винаги цената се формира на базата на натрупаните цени на доставките от предходни периоди. При това състояние на пазара на природния газ – няма предсказуемост. Това е проблемът. Поскъпването затова не може да е от 1 август. В момента „Булгаргаз” купува газ по по-високи цени, които надхвърлиха 180 лева за мегаватчас. Основният проблем пред ЕС и България е – дали ще има физически количества на газ и петрол и ако има такива- на каква цена ще бъдат те”, посочи той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ