Страшни искри в парламента! ДПС и ДБ са хванаха за гушите заради главния прокурор Иван Гешев

payimage-521000

Словесен сблъсък между ДПС и ДБ разпали декларация на вторите, прочетена от Атанас Славов. Темата – главният прокурор Иван Гешев.

„Висшият съдебен съвет окончателно загуби своя авторитет пред обществото“, прочете Славов в декларация, по повод неуспешния опит за отстраняване на главния прокурор.

Той се обяви срещу липсата на възможности за търсене на отговорност на Гешев. Необходима е процедура, която да не зависи от лоялността на членовете на ВСС.

„Идеите за реформа на съдебната система са битка ДБ“, призна си още с революционен плам той. Декларацията на ДБ пък предизвика моменталната реакция на ДПС. Лидерът Мустафа Карадайъ обясни, че върховенството на правото започва със спазване на Конституцията.

„Когато е необходимо се внасят промени в законите и Конституцията. ДПС са внесли промени, за да може главният прокурор да бъде разследван“, припомни Карадайъ, като влезе в спор и с водещия заседанието и.д. председател на Народното събрание Мирослав Иванов, след като излезе на трибуната, искайки процедура по начина му на водене.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ