Румен Петков: Един Литмус лъже безобразно и безпардонно, че цените са едни от най-ниските в Европа

кирил петков

Като поредна лъжа определи председателят на АБВ Румен Петков твърдението на премиера в оставка Кирил Петков, че „цените на тока за бизнеса у нас продължават да са едни от най-ниските в Европа“.

По повод изявлението на министър-председателя на заседанието на Министерския съвет Румен Петков във фейсбук посочи серия от факти, от които е ясно, че всъщност цената на електричеството у нас всъщност е една от най-високите в Европа:

„Един тип лъже безобразно и безпардонно. Потресаващото е, че няма медия, която да го попита – защо лъжеш толкова, бе измамник? Смайващото е, че има хора, които са готови да се изправят до пародия, като Кирил Петков. Или Просто Киро – литмус за мошеничество, за измамничество и дебелоочие. Днес този Литмус обяви, че цените на тока за бизнеса у нас продължават да са едни от най-ниските в Европа. Бърза и даже не особено задълбочена проверка за цените на тока показа верността на това твърдение:

БЪЛГАРИЯ – 303 евро за мегаватчас
ШВЕЦИЯ – 45 евро за мегаватчас
ПОЛША – 159 евро за мегаватчас
НОРВЕГИЯ – 148 евро за мегаватчас
ПОРТУГАЛИЯ – 159 евро за мегаватчас
ИСПАНИЯ – 159 евро за мегаватчас
ИРЛАНДИЯ – 277 евро за мегаватчас
ДАНИЯ – 227 евро за мегаватчас“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ