Уволненият шеф на „Кинтекс“ бие аларма: Нинова избира нови директори със скандални конкурси

нинова

Поредни нарушения и административен произвол при провежданите конкурси за шефове в някои от най-големите държавни дружества в системата на Министерството на икономиката и индустрията.

След скандалния срок от 3 дни за кандидатстване в „Кинтекс“, „ВМЗ“ и „ЕлБиБулгариком“, Корнелия Нинова, чрез ДКК, провежда конкурсите в пълен мрак.

До днес липсва публикуван списък на допуснатите кандидати (“нашите хора”), въпреки че неудобните вече са отстранени.

От къде знам?

Реших да проведа експеримент, като подам документи за участие, за да проследя как ще се развият конкурсите. Беше ми много интересно да видя как и на какъв етап ще измислят причина да ме отстранят.

Допусках много подли похвати, но арогантността на подопечните на Корнелия Нинова надмина очакванията ми. Получих уведомление, че съм отстранен, защото не отговарям на следното изискване за кандидатите: „да са почтени и да имат добра репутация“.

Забележете (!), това не се удостоверява с документи или по друг обективен способ, а само с „усещането на оценителната комисия“ – идеалният инструмент за отстраняване на нежелани кандидати.

Преди години си имаха и специална дума за такива нежелани и неудобни хора – неблагонадежден.

С тази квалификация пращаха интелектуалци в трудови лагери и унищожаваха човешки съдби.

Само след 7 месеца във властта Корнелия Нинова връща тази практика в системата на подопечното ѝ министерство. Представете си какво ще направи, ако има малко повече време и по-голям властови ресурс…

Да се върнем на темата – след като в петък (8 юли) получих уведомлението за отстраняване, което публикувам тук, реших да изчакам, за да дам време на комисията да оповести „благонадеждните кандидати“, които е допуснала до писмената част на конкурса. Такава информация до днес липсва на сайта на ДКК за разлика от предходни процедури.

Оттук нататък можем само да гадаем какво се случва.

На този етап процедурата предвижда от допуснатите кандидати да се изиска представяне на концепция за управление и развитие на дружеството.

Много интересно би било обществото да узнае какъв срок са дали за този писмен труд. Да не се окаже, че за 3 дни (два от които са събота и неделя) са изискали от кандидатите да развият концепция за структуроопределящи предприятия за българската икономика.

Някой ден може и да разберем. Едно е сигурно – публична информация от Корнелия Нинова, докато е на този пост, обществото няма да получи.

От Фейсбук профила на уволнения изпълнителен директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ