Проф. Ангелов за ковид: МЗ липсва! Поведението е изключително странно! Подаряват ваксини

костадин ангелов

„Странно е поведението на здравното министерство при новата COVID-вълна. Това каза от парламентарната трибуна бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

„Болните се увеличават, а личните лекари нямат право да извършват никаква диагностична дейност“, отбеляза той. И добави, че по този начин са вързани ръцете им да ограничат разпространението на заразата.

„МЗ се събужда и на 12 юли внася проект за наредба за публично обсъждане“, каза депутатът от ГЕРБ. Промяната цели да се добави в пакета от дейности, заплащани от НЗОК, възможността джипитата да назначават изследвания.

На 11 август ще свърши публичното обсъждане на тази наредба, а по прогноза тогава ще сме в разгара на COVID-вълната, констатира проф. Ангелов. Той припомни, че при форсмажорна ситуация може да отпадне публичното обсъждане, а може и да бъде съкратено до две седмици.

Министерството на здравеопазването липсва, обобщи той и обяви, че обявеният на 23 декември от Кирил Петков перфектен COVID-план на държавата е претърпял провал.

„Планът за ваксинация е категорично провален, България подарява ваксини, а информационна кампания липсва. МЗ липсва!“, смята Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ