Менте депутат от Пловдив влизал в ролята на съдия и адвокат, прибрал 13 бона от наивници

полиция арест

В много роли е влизал пловдивският мним депутат, който бе задържан при акция на прокуратирата и Икономическа полиция. От държавното обвинение оповестиха шокиращи подробности по случая, предава Марица. От тях става ясно, че освен в ролята на депутат, Сергей Димитров звършвал измамите като се е представял също за адвокат, съдия, също представител на религиозна организация и посредник на политическа партия.

Той използвал няколко схеми. Обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Така Сергей получавал заплащане, но не извършвал услугите.

С измамите си той оплел четирима души – трима мъже и една жена, и успял да измъкне 12 950 лв. 33-годишният мним депутат извършил измамите на неустановени дати през тази и миналата година в Пловдив и в Асеновград.

На 12 юли, след подаден сигнал и извършени оперативни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“, той е бил задържан в Пловдив. При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

Сергей е имал офис за консултации в центъра на града под тепетата. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и др. дейности.

И в момента по делото се извършват активни действия по разследването. Сергей е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура. В този срок предстои да се прецени за внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ