Каролев твърдо зад КФН! Изчисли по колко пари трябва да получат пострадалите от „Олимпик“!

Каролев

„Българската комисия за финансов надзор няма право да проверява дали чуждестранна застрахователна компания е във финансово здраве. КФН си е свършила работата“. Това заяви за „Здравей, България“ Владимир Каролев.

Той поясни, че 197 хиляди са българските граждани, които са се доверили на „Олимпик“. От тях 110 хиляди са сключили тримесечна застраховка „Гражданска отговорност“.

„При тях сумите, които евентуално трябва да се върнат, са между 3 и 33 лева. Около 9 милиона общо трябва да се върнат на тези малко под 200 хиляди души. И така средната сума се получава по 45 лева на човек“, коментира Каролев.

Застрахованите в „Олимпик” не могат да разчитат да получат парите си от българската държава и Обезпечителния фонд. Ще трябва да си ги търсят от кипърската страна и техните гаранционни фондове.

Според Каролев КФН още в деня, в който е разбрала, че „Олимпик“ не може да изпълнява задълженията си и ще фалира, е събрала комисия и е забранила на дружеството да прави повече застраховки.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ