Ужасяващи разкрития! Убийството в градинката във Варна: Без мотив, след спречкване

труп тяло

Жестокото убийство на младеж до Археологическия музей във Варна е по хулигански подбуди. Това съобщи за Varna24.bg началникът на ОД МВР Варна старши комисар Атанас Михов.

Стана ясно, че жертвата е от Етрополе, като лицето е пребивавало за няколко дни в града.

„Подбудите за убийството са хулигански, изключително трудно за разкриване престъпление, но областната дирекция смятам, че се справи блестящо. За 24 часа беше установен извършителят.

Това е убийство без мотив, без да се познават нападателят и жертвата. Не се касае за грабеж или разчистване на стари сметки. Имали са пререкание двамата в рамките на няколко минути, непосредствено преди самото убийство. В момента са назначени експертизи и не мога да кажа дали убиецът е бил под влияние на забранени субстанции“, обясни комисар Михов.

За убийството беше задържан и впоследствие оставен в ареста Петър Ш. на 37 години от Варна. По информация на комисар Михов няма данни нападателят да има общо с военните, въпреки камуфлажната дреха, с която беше облечен при идването му към съдебната зала.

За престъплението, за което е привлечен НК предвижда лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. Петър Ш. има обременено съдебно минато, като последната му присъда е за средна телесна повреда, постановена от Районен съд – Варна, като изпитателният срок на условното му осъждане е изтекъл непосредствено преди престъплението на 4 юли 2022 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ