Остриетата на ГЕРБ отидоха на консултации при Радев, той замълча: Искаме предсрочни избори

герб радев

Това е последната надежда да бъде съставено правителство. Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-мото НС. Хората очакват решаване на техните проблеми. Това каза президентът Радев по време на консултацията за връчване на третия мандат с ГЕРБ.

„С вашия голям управленски и парламентарен опит знаете какво означава да ходим на избори в такъв момент, да останем без парламент. Администрацията не може да работи на пълния си капацитет. Как вие виждате, покрай въпроса с властта, да се решат и проблемите на хората, без забавяне, с усилията на всички политически сили. Има неотложни политически проблеми“, допълни той.

Десислава Атанасова припомни, че ПП ГЕРБ вече е изразила своето становище и не вижда формула за стабилно мнозинство в това правителство.

„Поемаме отговорност да търсим решения за това как държавата да се справи с тези кризи. Ние сме в разширен състав. Виждате, че тук има хора с опит с огромна експертиза и могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях. Нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре че НС, в голямата си част, ги подкрепи. Едно такова беше свързано с компенсации за бизнеса, общините, болниците, свързано с цените на енергията.

Преди няколко дни предложихме решение, което да определи цена на горивата от 2,70 лв. на литър, като осъзнаваме, че голяма част от инфлацията се дължи на енергоносителите, но сме категорични, че трябва да се търсят решения за България. Това не означава, че нашето становище, за това че не може да има мнозинство, се е променило. Ще чуете от колегите в по-задълбочените разговори след малко“, допълни тя пред президента Радев.

Заедно с нея на консултациите отидоха Томислав Дончев, Деница Сачева, Делян Добрев, Костадин Костадинов и Кирил Ананиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ