От ГЕРБ заговориха за Киро и Лена и попитаха: Вярно ли е, че сем. Лорер управлява тези три министерства?

десислава атанасова

В началото на откритата част на консултациите заявих, че нашето становище не е променено по повод на подкрепа за трети проучвателен мандат. Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната и затова как трябва да се търсят решения. И вчера коментирах, че нашата парламентарна група е готова да дава решения. Това каза лидерът на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова след консултацията с президента Радев.

„Една от причините е че няколко фамилии управляват държавата като стартъп компания. Хора от приятелски кръг вземат решения от МС. Мнозинството в парламента трябва да им се противопостави и слава Богу, че това се случи. Кои фамилии визирам? Например, тайна или истина е, че фамилията на Лорер управлява министерство на иновациите, здравна каса и министерство на финансите. Истина ли е, че министър-председателят и неговия началник на кабинет са в някакви отношения“, допълни тя.

Атанасова каза, че не може да уточни какви отношения имат, защото не знае.

„Считам, че институциите могат да взимат решения. В НС се гласува поименен състав, вот на доверие или недоверие. Институцията зад мен издава указ, ако се стигне до служебен кабинет“, обясни още Атанасова.

„Ние сме предлагали многократно решения. Включително, предложихме решение по отношение на провеждане на съдебна реформа и търсене на такива мнозинства. Категорично считаме, че без нас не само, че не може да се случи съдебна реформа, но можем да бъдем и мотора на една такава реформа“, посочи тя.

„Преди повече от година предложихме промени в Конституцията. Тази година има и такава комисия. Христо Иванов е неин председател и не е заседавала нито веднъж. От началото на годината можехме да участваме активно и да предлагаме решения. В момента не е подадена ръка, но и казваме, че единствено и само с ГЕРБ може да се случи съдебната реформа и ГЕРБ ще бъде нейният мотор“, подчерта тя.

Томислав Дончев изтъкна, че ГЕРБ никога не работи под натиск.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ