Извънредно от прокуратурата: Разследват Семерджиев за още едно престъпление

георги семерджиев

Разследват Георги Семерджиев за кражба на гориво от бензиностанция на АМ „Тракия“. Това съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура – Самоков изяснява съпричастността на шофьора, предизвикал катастрофата с две загинали жени в София, за кражба на гориво от бензиностанция, уточняват от обвинението.

Към момента е установено, че на 03.07.2022 г. на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ пристигнал лек автомобил с германска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът (Георги Семерджиев) поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие тръгнал без да плати сметката.

Незабавно е бил подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е мъжът, който предизвика катастрофата с две загинали млади жени на 05.07.2022 г. в гр. София, а именно – Георги Семерджиев. Свидетелят го е разпознал по разпространените снимки в медиите.

Проверяват се данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и данни за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение, съобщават още от прокуратурата.

Действията по разследването продължават, изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието. Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

Припомняме, че срещу Георги Семерджиев са повдигнати пет различни обвинения. Към момента той е със съдебна мярка – „постоянен арест“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ