БСП категорични – дойде края на Бенчо Бенчев? Ще сътворят шоу в парламента: Искат главата на Цачева…

Бенчо Бенчев

Пари Бенчо Бенчев не е дарявал на БСП, ако е плащал на някой за кампанията си, нека да каже. Това заяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на БСП Деница Златева по повод драмата с общинския им съветник от Бургас, арестуван в Истанбул в компанията на Митьо Очите. Самият той разкри, че е давал много повече от 50 хиляди лева на БСП, все безотчетни пари.

Именно Бенчев заяви, че ако тези пари не са отчетени, то явно левицата има черни каси. Червените пък скачат до небето и са категорични, че нямат нищо общо с подобни обвинения, черни каси нямало и Бенчев вероятно е давал на някой друг пари, но те са влизали в партията.

„Трети път такава грешка няма да бъде допусната“, обеща Златева и се закани, че на предстоящите местни избори БСП ще мине всички кандидати през сито, което да не допуска хора като Бенчев в листите им.

По повод сканадла с подписването на договора за охрана на бургарските митници от фирмата на Бенчев и Митьо Очите „Аркус“, Златева потвърди, че е подписан по време на служебното правителство, но се оправда, че поръчката е подготвена по времето на правителството на ГЕРБ, и най-вече от тогавашната директорка на митниците Розалия Димитрова, а служебният кабинет, част от който беше и самата Златева – няма никаква отговорност.

За извънредното заседание на Народното събрание, което ще се проведе днес по искане именно на БСП, Златева коментира, че не било безпрецедентно и е нормално да има такова при подобни кризи като тази с Търговския регистър и фалита на „Олимпик“.

От думите й стана ясно, че БСП днес ще сътвори истинско шоу в пленарна зала и няма да се задоволят с оставки по ниските етажи, а искат главата на министър Цецка Цачева за сканадала с Търговския регистър.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ