Лидерът на „Възраждане“: Сегашният парламент е импотентен! Фалирал е морално

payimage-542164

Президентът Румен Радев направи консултации с парламентарната група на „Възраждане“ от 47-ото Народно събрание (НС) преди връчване на третия мандат.

„Вие вече декларирахте, че формулата ви за излизане от кризата са предсрочни парламентарни избори възможно най-скоро. Проблемите остават и може да се задълбочат заради опасността да се повтори същата конфигурация. Важно е да видим как виждате изхода на кризата и каква е ролята ви в това“, каза той.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че позицията им остава непроменена.

„Най-добрият начин за излизане от кризата са новите избори. Сегашният парламент е фалирал морално, той идейно е напълно импотентен.

И днес не се събра кворум. Този парламент с този състав няма да бъде работещ, това го виждат и слепците. Не е сигурно дали ще се приповтори същата ситуация в следващия парламент“, уточни той.

остадинов добави, че ситуацията е непредсказуема предвид тежката международна политическа обстановка.

„Нагласите на българските гражданите може да се променят в рамките на дни и часове. Ето защо най-доброто решение за успокояване на обществената нагласа са новите избори.

Нека следващите два месеца е в състезание на идеи отколкото в нова порция парламентарни скандали, неприятни вътрешнопартийни и министерски борби. Тази политическа криза се създаде от хората, които искат да я разрешат, създавайки ново правителство“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ