Внимание, шофьори! От МВР извънредно: Излизаме на пътя! Ще контролираме водачите

пътна полиция

Областната дирекция на МВР предприема допълнителни мерки по отношение на ефективното обезпечаване на пътната безопасност и предвид засиления автомобилен трафик към Черноморието и останалите курортни центрове в страната.

В следобедните часове на петъчния ден и в неделя, когато се очаква най-голямо натоварване на движението, по основните пътни артерии в Пловдив и областта ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи. Тяхна основна задача е да подпомагат транспортните потоци с цел максимално най-бързо освобождаване на движението в населените места, особено на изходните точки на големите градове, които се характеризират с най-голям трафик.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. С помощта на всички налични технически средства ще се следи строго за спазване на скоростните режими, няма да се допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

ОДМВР – Пловдив съветва водачите на МПС преди тръгване на дълъг път предварително да се информират за пътната обстановка и въведени ограничения заради ремонти, като по възможност избират алтернативен маршрут.

Важно е да са сигурни в техническата изправност на автомобила си и най-вече в състоянието на спирачната и осветителна система и на гумите. По време на движение да проявяват необходимата отговорност и толерантност към останалите участници, за да бъдат избегнати евентуални пътни произшествия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ