Лена с голяма закана след слуховете, че купува дрога от Семерджиев и има връзка с Кирил Петков

кирил петков лена бориславова

Предстои да видим как ще се развият преговорите. За нас е важно да положим всички усилия. Разчитаме партията, която получи мандата, ако е ДБ или БСП, да направи всичко възможно и ще им помогнем, стига да не се престъпват принципите и политиките, зад които стоим.

Това каза началникът на политическия кабинет на правителството на Кирил Петков Лена Бориславова за NOVA.

„От ПП показахме, че за нас постовете не са водещо нещо. Кирил Петков преотстъпи мястото си на Василев, когато имаше обществено мнение, че това е по-добрият вариант. Опитваме да сме диалогични“, каза тя.

„Ще изчакаме да видим как ще протекат преговорите и чак тогава ще говорим за имена“, уточни Бориславова.

По темата избори или ново правителство тя каза: „Положихме огромни усилия за съставяне на кабинет. Никой не може да оспори колко усилия бяха положени в тази посока. Премиерът говори с много депутати. Фактът, че не успяхме въпреки отстъпките, говори, че ще е ужасно трудно на новия мандатоносител да успее да сглоби работеща коалиция“.

По думите на Бориславова за ИТН трябва ясно да си дадем сметка какво седи зад този политически проект.

„Видяхме как това е единсветното системно нещо при тях е че са икономически проект, създаден да даде работа на група сценаристи. Те подведоха голямо количество хора, че не икономическото е на първо място, а борбата срещу корупцията. Обаче се оказа, че въобще това не се преследва като цел“, каза тя.

На въпрос Никола Минчев обсъждан ли е за евентуален премиер, Бориславова отвърна: „На този етап категорично не. Сега обсъждаме политики, после ще обсъждаме имена. Иначе Минчев го познавам. Той доказа, че има качества. За отрицателен период от време стана председател на НС за пример. Доказа, че младите лица в политиката могат да са пример“.

„Когато казах, че ще имаме газ на много по-ниски цени, ставаше дума за азерския газ. Това обаче покрива само 1/3 от нудите ни“, уточни Бориславова.

„Миналата седмица имаше слух, че си купувам дрога от г-н Семерджиев. Това е абсолютна лъжа. Изненадващо е, че хората вярват на това обстоятелство. Подценявам силата на това, че, ако кажеш една лъжа няколко пъти, тя става истина“, каза тя.

И добави: „Имаше и лъжа, свързана с отношенията ми с Кирил Петков също. Мисля да заведа дело срещу всички медии, които разпространяват лъжи по мой адрес“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ