Борисов попиля Киро и Лена: Какво правите в онзи апартамент? А голфът пред служебния вход на МС?!

бойко борисов

Има реално забавяне на износа. Има ръст на изтичането на средства от българската икономика. Това се казва в доклад на БНБ заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Петков и Василев съсипаха държавата, престанете да ги пазите. Дъното отдавна го стигнахме, вече копаят под него! Няма оправяне. Затова и президентът Радев не иска служебно правителство, той знае какво ще му причинят и затова се старае да се реализира третият мандат“, каза той.

„Каквото говоря го усещате по джобовете си. Може да се спре това само с бързи избори и отговорно управление. Инвеститорите ще дойдат, когато се строи. За инвеститора пътят и средата са най-важните. Трябва да се каже как ще се компенсират сключените договори. Година и половина безвластие, застой, пропуснато да се строи евтино, сега желязото, бетонът, нафтата са по три. Трябва да знаем с колко да индексираме договорите“, каза още Борисов.

По думите му отпуснатите пари по проекти вече няма да стигат.

„Трябва да спре този мъртвеж в държавата. „Тракия“ е опасна за каране, защото година и половина не се поддържа. Тя е рискова“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той не пропусна да коментира и съдебната реформа:

„Ние търпим критика. Защо? Дадохме да се изземе тази тема и да се вее като байрак. В момента едни от най-хубавите сгради и компютри са в съдебната система. Ние първи казахме прокурорите да се избират от прокурори, а съдиите от съдии. Политическите партии трябва да стоят много далече от изборите на длъжностни лица“, отсече той.

Според него ГЕРБ са моторът на съдебната реформа.

„Ние не си шушукаме с партньорите. Ние си говорим с тях като членове на дясното семейство в ЕС“, каза той.

„Ако на Василев му нямат доверие и си шушукат с него, с нас си говорят“, подчерта той.

„Такива като Петков и мене има много, но като одиторите, които изпъдиха от държавата, няма. Те са национално богатство“, заяви той, коментирайки парите от Плана за възстановяване.

По думите му всеки депутат ще е много важен в следващия парламент и хората трябва да внимават как ще гласуват.

„Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Медиите не задават въпросите на когото трябва. Прекалихте с шкафчета, кюлчета и подобни въпроси. Аз кюлчета нямам“, започна да крещи гневно Борисов.

„Кирил Петков, Лена Бориславова, Никола Минчев да кажат, че не са били те в онзи апартамент за любов, защото там заседателни зали няма! Ще забраня да отговаряме на публични въпроси, докато те не отговорят. Задайте им въпроса, защото на мен стотици пъти ми ги задавахте въпросите за кюлчетата. Не ме интересува какво правят, даже браво ако го правят. Ама има конфликт на интереси. Има ли парапет, няма ли парапет. Кажете, че не сте вие. Това искаме от вас“, каза Борисов.

„След това чии е този голф пред служебния вход? Там не се спира. Там стои пост на НСО. Стои патрул на полиция. Кой е тоя голф и кой го кара. Докато не питате, други отговори няма да ви давам“, продължи Борисов.

„Защо има политически партии, след като партията на „Промяната“ разби всички системи в държавата. Тяхната съдебна реформа се сведе до изречението „свои хора в прокуратурата и шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков“. Такава съдебна реформа няма да подкрепя никога“, добави той и заяви, че ПП се опитва да счупи и политическата система.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ