Чалгата събу гащи и клекна на ПП! Слави вече не е „мафиот“, Тошко се оттеглял. Готви се нов кабинет…

кирил петков

Стяга се поредната подигравка с българския избирател – ново правителство на старата Четворна коалиция, която уж се бе изпозаклела повече да не работи заедно и си размени грозни обиди, съобщава ПИК.

Този път премиер ще е „малкият тарикат“ Никола Минчев, по-известен като „сина на майка си“ от властната кантора „Джингов, Гугински, Кючуков“. Анонс за сделката даде депутатът от ИТН Каримански.

Оптимист съм, близо сме до правителство с третия мандат, Слави и Тошко ще се отдръпнат на задна линия, за да има кабинет, бравурно обясни той тази сутрин.

Резилът и шизофренията са пълни – ИТН сега ще подкрепят правителство, което сами свалиха! Ще подкрепят и ПП, които изкупуваха депутати от парламентарната им група?!

Eкшънът в самата ПП е „на макс“, тъй като Кирил Петков и Асен Василев не желаят да отстъпят премиерската позиция и предпочитат да отидат на избори. Натискът откъм американското посолство обаче е чутовен. Кирил и Асен вече не са фаворитите на Херо Мустафа.

Най-проблемно е как ПП и ДБ ще обяснят на електората си, че отново се прегръщат с ИТН – партия, която цял месец вече наричат „мафиотска“ и присъдружна до ДПС и Сараите. Стигматизиран като „чалгар“ и „певец на мутрите“ бе лидерът на ИТН Слави Трифонов. Вицепремиерът Гроздан Караджов пък бе директно посочен като източник на корупция в пътното строителство.

Обратно, хората на чалгаря също цял месец обстрелват словесно партньорите си от ПП и им приписват всички смъртни врагове.

„Слагам края на агонията“, драматично обяви в средата на юни Трифонов и оттегли министрите си. Е, сега, заради келепира, агонията трябва да продължи. Слави е изживял катарзис, подплашен, че другия път няма да влезе в парламента.

Интересно е и как Корнелия Нинова ще оправдае пред своите, че отново се хвърля в прегръдката на ПП и ДБ – русофобски партии, които вдигнаха ветото за Северна Македония.

Нинова се закле да напусне коалицията, ако ветото падне, но това се оказа поредната й лъжа. Лидерката на БСП е болна за поста си и няма цена, заради която да се оттегли доброволно, дори това да означава окончателно крушение за разпадащата се левица.

От друга страна изживяващите се като „евроатлантици“ симпатизанти на дясното и Христо Иванов трябва да се примирят със съюза с бившите комунисти, които открито заявяват пропутински позиции.

Пълна манджа с грозде, легендирана като „правителство на промяната“.

Без никакви принципи, свян и памет харпиите от Четириглавата ламя отново се вкопчват една в друга, за да оцелеят във властта и за да продължи грабенето, обобщават срамната сделка политически анализатори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ