Силно зависими към родителите си: Мамино синченце Никола заменя татиното детенце Кирчо

никола минчев кирил петков

Все повече политици и медии смятат, че Никола Минчев ще замени Кирил Петков на премиерския пост. Твърденията, че Министерския съвет се управлявал и от бащата на Кирил Петков получиха потвърждение по време на манифестациите в подкрепа на правителството в оставка. Там най активната фигура беше Петко Петков. Той говореше Пред микрофоните и медиите как „детето“ имало добри намерение, но лошите го провалили и че „то“ много споделяло с него. Дори министри и депутати заявяват публично, че Министерския съвет се управлявал от двамата съпремиери – баща и син Петкови, пише „Скандал“.

Няма друг случай в новата история на България, в който бащата на премиера да участва в срещи в Министерския съвет, да дава становища и да привиква министри. Като най-фрапантният случай е с автомагистрала Струма през Кресна, когато Кирил Петков казал, че няма да се строи „защото баща ми не дава, той е еколог“.

Министър-председателят да вкара баща си в управлението на спраната е също толкова нелепо, колкото 34 годишния бивш председател на Народното събрание Никола Минчев да прави това, което казва майка му. Тя е адвокат Весела Станчева – Минчева и е старши партньор в нашумялата напоследък кантора „Джинков, Гугински, Кючуков и Величков“. Там тя взима на работа сина си Никола.

В тази кантора е работила и Лена Бориславова, началника на кабинета на премиера. Членове на председателския съвет в Народното събрание изнесоха информация, че Никола Минчев, първият човек в държавата, за всичко питал майка си и не взимал решение без тя да му каже. Сайтът „Свободно слово“ твърди, че майката на Минчев не му дала да го издигнат за премиер и затова от „Продължаваме промяната“ предложили Асен Василев.

Както се вижда и двамата Кирил Петков и Никола Минчев имат зависимости от родителите си. Те все още не са се еманципирали и не могат да взимат самостоятелни решения.

Да дадеш управлението да България в ръцете на хора без житейски и професионален опит и то в тези трудни времена е много голяма авантюра. Дали баща Петков или майка Минчева ще продължат да управляват страната предстои да видим. Но ще е голям грях на четворната коалиция ако остави съдбата на страната на хора без необходимия опит и авторитет, издигнали се само поради политическа конюнктура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ