,,Депутатът“ на Промяната – Сергей Харварда измамил още 30 души за 128 000 лв.

сергей иванов

33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ заради измама на четирима души, от които взел 12 950 лева с обещание за различни услуги. Определението на пловдивския районен съд ще бъде обжалвано от адвоката на обвиняемия Деница Чингарова, съобщи тя пред репортер на Plovdiv24.bg. Делото е насрочено за 21 юли от 13,30 ч. в Окръжен съд.

Димитров и защитникът му декларираха готовност незабавно да възстановят сумата, за която претендират ищите.

„Готов съм да възстановя сумата. Ако бъда пуснат, веднага ще са по сметката на съда“ – заяви обвиняемият.

Пред камерата адв. Чингарова заяви, че би било коректно жалбите да се оттеглят след извършване на паричния превод. Съдът изтъкна, че по делото има близо 30 свидетели пострадали лица и има категорични данни, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, защото няма конкретен адрес на пребиваване.

В хода на заседанието стана ясно, че през 2021 г. срещу Димитров е имало производство за измама за 8000 лева. То е било спряно, тъй като органите не са го открили на постоянния му адрес по лична карта в гр. Петрич или в квартирата му в гр. Пловдив. Тъй като не е бил открит, е обявен за общодържавно издирване. Прокурорът представи писмо справка от Криминална полиция, според която в предишен период Сергей Димитров е получил от различни лица над 128 000 лева.

Обвинението е в работен вариант и тепърва предстоят да се събират нови доказателства. Засега се води по чл. 210 от НК, според който наказанието е лишаване от свобода от 1 до 8 години, ако деецът на измамата се е представял за длъжностно лице. Съдията призна, че квалификацията е непрецизирана и е възможно в хода на делото да бъде променена на обвинение по чл. 209: „Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от 1 до 6 години“.

Сергей Димитров, представящ се за депутат от „Продължаваме промяната“ и се е хвалил, че е завършил Харвард. Носил със себе си и фотоси, на които е до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с кмета Здравко Димитров-Зико.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ