Ужасът няма да спре! Поредна почернена майка от д-р Пашева: Биеха родилките и ни обиждаха

521475

Пореден случай на смърт в АГ отделението в Сливен след раждане при д-р Таня Пашева.

Майка разказва през сълзи как е изгубила първородния си син, само седмица след раждането му.

Припомняме, че само преди дни родилката Ренета Томова почина при същата израждаща лекарка д-р Пашева. Случаят на Кристина Кукова е от 2012 година, в този период д-р Пашева е само гинеколог.

„Първата ми бременност беше нормална, следеше я д-р Пашева, както и независим гинеколог в друг град. Постъпих в сливенската болницата с преносен плод и лежах там 16 дни. Чух обиди към мен и други преносили родилки от типа на „вие знаете ли кое животно също носи бебето си повече от 9 месеца“, все едно сме крави. Лекарите биеха шамари на млади родилки пред мен“, разказа потърпевшата пред „България он еър“.

„Трябваше да постъпя за спешно секцио, след което на лекарите беше обяснено, че аз съм немарлива и съм си стояла вкъщи с преносения плод, въпреки че лежах в болница и д-р Пашева следеше мен и бебето. След като синът ми се роди лекарите се грижеха много добре, но въпреки това детето си отиде навръх Великден“, разкри още Кукова.

Кукова събира сили и сезира Медицинския одит. След смъртта на бебето й тя прави независима експертиза на детето, която показва в 6 точки, че именно д-р Пашева е виновна и е допуснала много грешки. Според експертизата методите, които е използвала израждащата я лекарка са неприемливо остарели с десетилетия.

ПИКЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ