От БСП издадоха с коя формула ще бракуват отново Слави Трифонов и Киро Петков

7 Dni Bulgaria19.07.2022
Слави Трифонов

Трябва да се направи всичко възможно, за да се състави редовен кабинет в рамките на този парламент. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов.

„За нас е важно България да излезе от кризата и всеки да поеме своята отговорност. Със служебен кабинет това няма как да се случи”, каза още той.

„Поставяме на масата на преговори управленската и законодателната програма, с която се съгласиха ПП, ДБ и ние, както и тези колеги, които излязоха от рамките на ИТН и станаха независими. Предстои тя да бъде обсъдена и с ПГ на ИТН”, добави Попов.

По думите му в управленската програма ясно и категорично е записано да се стартират разговори с всички възможни доставчици на газ, включително и „Газпром”, като идеята е българите, бизнесът, домакинствата, училищата и детските градини да не останат без възможност за доставка на газ и отопление през есенно-зимния период.

Народният представител коментира и темата за хартиената бюлетина.

„Ние сме били коректни по отношение на връщането на смесеното гласуване. Представихме своя законопроект пред ИТН, ПП и ДБ. Такава възможност или червена линия не беше поставена. Получихме тяхното отрицателно становище и по надлежния ред го внесохме в НС. Тази ни теза е продиктувана от ниската избирателна активност”, каза той.

Попов отбеляза още, че с „Демократична България” са в двата политически спектъра, но винаги са намирали пресечната точка с оглед защита на националния интерес. „Ние сме подкрепяли техни предложения, както и те наши”, посочи той.

И заяви, че БСП дава висока оценка на четиримата си министри в правителството на Кирил Петков. По думите му те са изпълнили своите ангажименти в този кабинет, а дали биха запазили постовете си, ще стане ясно във втория етап на преговорите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ