Разжаван от Нинова лидер на БСП: Сега не може да пищи, че Румен Радев й отмъщава! Да махне Киро и Асен

7 Dni Bulgaria20.07.2022
корнелия нинова кирил петков

„Даването на мандата на БСП е отношение на президента не към Нинова и обкръжението ѝ, а към партията БСП и члченската ѝ маса. С връчването на мандат за съставяне на правителство на БСП Румен Радев дава знак, че има желание да се сформира кабинет, а не води страната към предсрочни избори. Другата партия, с която можеше да даде такъв сигнал, е ДБ, но поради първата причина е избрал социалистическата партия. … Този мандат е възможност БСП да прояви своята тежест в политическия процес. Третият мандат е и шанс на БСП да се върне в мача, подкрепена от своите избиратели, изчиствайки обидата – от гледна точка на невъзможността да се преглътнат някои неща заради участието в тази коалиция досега“.

Това каза пред БНР Калоян Паргов, бивш председател на Софийската организация на БСП.

„Президентът остана на висота. Ако не беше дал мандата на БСП, а на ДБ, веднага коментарите щяха да са, че Радев отмъщава на Нинова“, смята той.

Според него към уточнената вече с ПП и ДБ програма трябва да се добавят и „две важни неща, които ще засилят електоралните позиции на БСП, каквото и да се случва оттук нататък“:

„Първото е свързано с предстоящите преговори и търсене на газ – не трябва да се изключват разговори и с „Газпром“, защото не бива да изключваме най-сигурният досега, но вече ненадежден доставчик, предвид войната в Украйна и санкциите. Второто нещо – БСП внесе в парламента предложение за отмяна на нотата за експулсиране на 70-те руски дипломати. Това трябва да е едно от условията“, зове социалистът.

Като препъникамък в преговорите за съставяне на правителство той посочи избора на министър-председател. По думите му Корнелия Нинова трябва да убеди Кирил Петков и Асен Василев да отстъпят назад, защото подкрепата на ИТН, които поставят това условие, е важна, за да работи правителството и парламента.

Паргов прогнозира до края на юли преговорите за нов кабинет ще завършат успешно:

„Хората очакват това, очакват решения за есента и зима. Те са избирателите и няма да простят на никого пилеенето на политическо време и играенето на цирк“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ