БНТ се тресе след гостуване на Руди Гела! Тя съсипа не само водещата, но и проваления министър на Киро

7 Dni Bulgaria20.07.2022
радостин василев

Харесвах много Христина Христова, обявявала съм го публично. Какво й стана и на нея?!

Каканиже някакви въпроси като от тийнейджърски лексикон; неподготвена; сервилна; без нерв и без никакво отклонение от слугинската роля, която БНТ играе през последната година в услуга на управляващите.

Христина, засрами се! Не изневерявай на себе си! Осъзнай се! Петното, което си лепваш напоследък върху розовото сако, ще боде очите на зрителите години напред. Не се забравя премълчаването на факти и липсата на смелост, да знаеш.

Какво ти, Христина, не попита Радостин Василев днес:

1. Кога точно мафията нахлу в “Има такъв народ”, както той твърди? В колко часа, на коя дата? Сляп и глух ли е бил за “истините”, които откри, след като Слави Трифонов го принуди да подаде оставка? По време на трите предизборни кампании през 2021 г., Радостин Василев нагло е лъгал избирателите си, нали?! Защо не им се извини?

2. Радостин Василев глупав ли е, повърхностен ли е или е просто конформист, който удобно ослепява и оглушава, когато това му е изгодно?! Той е забравил, но мнозина помним, неговите гневни слова срещу Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер.

3. Радостин Василев как така яростно громѝ ДПС, при положение, че негов ментор е Гриша Ганчев, който от години е в най-близкото обкръжение на Ахмед Доган и никога не е криел това?

4. Не е ли задкулисие да правиш срещи в собствени си апартамент на депутати от “Има такъв народ” с министър-председателя Кирил Петков преди вота на недоверие на правителството? Самият Радостин Василев призна за тези срещи. Освен това каза, че Виктория Василева, организационен секретар на ИТН е била на разговорите, което тя отрече – кой от двамата лъже тогава?!

5. Не е ли маниер на мафията да подрежда на държавни длъжности свои хора, чрез които създава мрежа от влияние и управление на парични потоци?! Радостин Василев извади от парламента двамата си най-добри приятели от години, за дружбата им има снимки и доказателства, и ги уреди като началници в системата, която той управлява като министър: Александър Тодоров за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор и Венцислав Петков за изпълнителен директор на Национална спортна база. А пък за шеф на маркетинга в спортния тотализатор привлече кадър на Васил Божков-Черепа, между другото.

6. Защо Радостин Василев отрече пред Нова телевизия, Венцислав Петков да е сключвал договор с Иван Бадатлиев, съпруг на Виктория Василева, на длъжност “озвучител” в Националния стадион “Васил Левски” на заплата 2 520 лева. Публикувахме този договор в 5Gmedia. Поискахме информация от НАП, но Румен Спецов ни отказа, защото е данъчно-осигурителна тайна. Добре, истината ще излезе наяве отнякъде другаде, има време.

7. Защо БСТ е сключил договор за 2 милиона лева за реклама в столичното метро, какво мотивира такъв сериозен разход, с каква цел? Оправдано ли е БСТ да похарчи 80 хиляди лева за тържество в хотел “Маринела” по повод 65-годишнината на спортния тотализатор в сегашните кризисни дни? Тези пари са критично потребни на спортните федерации, които изнемогват финансово.

8. Защо спортният министър в оставка продължава да заблуждава обществото за спортни обекти, които не са били във владение на ММС, а на София-област?

9. Защо БСТ обяви обществена поръчка за рекламна агенция, която да обслужва бюджетите за медиите, на които щеше да раздава пари. За какво?! Да хвалят министъра на спорта, естествено. Радостин Василев се оплаква, че “медии, гравитиращи около ГЕРБ” го атакували. Хахаха! Подрежда в една група: ПИК, БЛИЦ, Спортал, СЕГА, 5Gmedia, Nbox, Narod… А кои харесва?! БТВ, Нова ТВ, БНТ, които никога не му противоречат – защото така той разбират свободата на словото.

10. Какъв лидер на гражданско движение може да бъде ренегат, който нарича доскорошните си партийни съратници: мафия, мутри, политически терористи, проститутки?! Това е стилистика на футболен ултрас, не на политик.

Та, така, скъпа Христина, мъчно ми е за теб. Дръж се като журналистка, а не като рекламен агент. Чети повече, подготвяй се за разговорите със събеседниците, имай в папката пред себе си повече аргументи от техните лъжи. Запази достойнството си!

Коментар на Соня Колтуклиева 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ