„24 часа“: Кирил Петков и Асен Василев сензационно задраскаха Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ!

7 Dni Bulgaria22.07.2022
бойко рашков

Името на Бойко Рашков и задължителното изискване на „Продължаваме промяната“ вътрешният министър да стане шеф на КПКОНПИ са били задраскани в подготвяната програма за ново правителство на ПП, БСП, ДБ и ИТН. Това се вижда в проект на програмата, с който „24 часа“ разполага и който отразява договорките на четирите формации след първия кръг преговори, организирани от БСП.

Вместо гарантирано избиране на Рашков в програмата е записано доста по-обтекаемото „номиниране“ за шеф на КПКОНПИ. Това ще даде възможност на партньорите хем да спазят изискванията на партията на Кирил Петков и Асен Василев по адрес на Рашков, хем след това да не са задължени да гласуват за него в пленарна зала.

Промяната на формулировката и задраскването на Рашков изненадващо са дошли от ПП. Така те получавали подкрепа от партньорите за закона си за КПКОНПИ, но не им натрапват Рашков.

Опит за възстановяване на добрите дипломатически отношения с Русия е записан в програмата на евентуален кабинет като по този точка няма възражения. Вносител на това настояване за външната политика е БСП, но доста по-крайно настроените по адрес на Москва и руската агресия в Украйна ПП и ДБ не са възразили. Вместо това още в бюджета за 2023 г. разходите да отбрана трябва да станат 2 процента от БВП. Предвидено е и проектите за превъоръжаване на армията да бъдат финансирани приоритетно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ