Киро избяга в Баку, Асен и Сашо Кеша се крият от депутати, заради аферата на века за 1 милиард!

7 Dni Bulgaria22.07.2022
кирил петков асен василев

След скандала в парламента заради прекратяването на меморандума с Gemcorp по темата трябваше да бъдат изслушани Кирил Петков, Асен Василев и енергийният министър Александър Николов. Това трябваше да стане във временната комисия, създадена да установи всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума с Gemcorp за 1 млрд. лв.

Още преди началото на заседанието стана ясно, че премиерът в оставка Кирил Петков не може да присъства, тъй като е на посещение в Азербайджан.

След това председателят на комисията Емил Георгиев от БСП обяви, че Василев и Николов също няма да присъстват и посочи, че ще трябва да бъде насрочено ново заседание, след като датата бъде съгласувана, „за да не се окаже, че имат някакви ангажименти“.

„Въпроси, естествено, няма да си задаваме, защото няма на кого“, подчерта Георгиев.

Това, естествено, разгневи опозицията. „Какво точно искате да направим в момента? Да приемем правила за изслушване, което може би някога ще се случи, ако членове на Министерски съвет благоволят да дойдат, при положение, че са длъжни по правилник да дойдат?“, попита Десислава Трифонова от ГЕРБ.

„Искате да ми кажете, че вие нямате контакт с министъра на финансите? Т.е. той се е скрил някъде и ние не можем да установим дали той ще дойде на комисия или не“, обърна се тя към председателя на комисията.

„Кой е довел Gemcorp при министъра на енергетиката е много важен факт, след като Gemcorp не са били, според министъра на енергетиката, на тази среща в Щатите“, продължи тя.

„Вие ме вините, че аз и колегите сме прикривали информация. Не е вярно. И спирам дотук“, отсече Георгиев. „Вие смятате ли, че аз и моите колеги не искаме да знаем истината? Мисля, че тази комисия си свърши работата. Под нашия натиск беше денонсирано споразумението“, каза още той.

„Не е вярно това“, контрира Трифонова. Последва размяна на реплики на висок глас.

„Ако на вас не ви харесва аз как водя, много ви моля, имате навика да искате оставки. Поискайте моята и трябва да ви кажа, че ще се съобразя с колегите дали искат“, отвърна Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ