Кръстьо набеляза украинка на плажа в Слънчев бряг и направи с нея нещо отвратително

Плаж

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Кръстьо Каменов. Той е обвиняем за това, че около 04:00 часа, на 17 юли 2022 г., от плажната ивица в близост до „Кико Бийч Бар“ в Слънчев бряг откраднал дамска раница, дамски и мъжки слънчеви очила, мобилен телефон марка „Samsung“, модел „520“ – всички вещи на обща стойност 2 606 лв., от украинската гражданка Н. С. Каменов употребил сила – блъснал жената.

Извършеното деяние е наказуемо с „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния, т.е. касае се за тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Окръжен съд – Бургас счете, че от събраните на този етап от разследването доказателства може разумно да се предположи, че Кръстьо Каменов е възможно да е ангажиран в осъществяването на престъпното деяние, предмет на разследването.

От данните от справката за съдимост на обвиняемия се установява, че спрямо него са били постановени 22 осъдителни съдебни акта (присъди и споразумения), преимуществено за извършени престъпления против собствеността.

„Наличието на предходно, несъответстващо на закона поведение, включващо посочените по-горе осъждания на обвиняемия, от една страна е показател за трайни престъпни нагласи, а от друга, дава основание на съда да приеме, че съществува опасност от реализиране на престъпна проява от този обвиняем, в случай, че свободното му предвижване не бъде ограничено с най-тежката мярка за неотклонение.“, пише в мотивите си съда.

На следващо място Бургаският окръжен съд счете, че в случая е налице и реална опасност от укриване от страна на Кръстьо К. Тежестта на едно евентуално наказание за разследваното престъпление, както и данните, че обвиняемият води скитнически начин на живот, живее в импровизирани палатки и често сменя местоживеенето си, дават основание за подкрепа на извода за наличие на реална опасност от укриването му.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ