Ужасяваща касапница! Двама убити заради ромска вендета

Роми1

Върховният касационен съд потвърди 20-годишната присъда на подсъдим за убийство и опит за убийство в Чирпан, съобщиха от Съдебната палата. Неговият внук пък е с потвърдена 8-годишна присъда. Намалено с две години е наказанието само на сина на първия подсъдим, което става 15 години затвор, вместо 17. Става дума за двата враждуващи рода на Гагарините и на Мантите. Убитият и раненият са от рода на Мантите, а убийците са от Гагарините.

Гагарините са осъдени от Старозагорския окръжен съд, но обжалват присъдите си пред Апелативен съд – Пловдив, а след това остават недоволни и от решението на последния. За това го обжалват пред Върховния касационен съд, където протест подава и прокуратурата.

На 7. 08. 2015 г. тримата подсъдими от Гагарините отишли да пият кафе на центъра. В близкия сервиз за гуми пристигнал съседът им, от рода на Мантите, за да си поправи скутера. Между двата рода имало стара вражда. Заради непрестанният тормоз на М. И. от Мантите върху семейството на Гагарините, те взели решение да го убият. В себе си бащата носел кама и два пистолета, които притежава незаконно.

Щом видял М. И. да излиза от автомивката, през която се минавало, за да се стигне до сервиза, започнал да го преследва и да стреля по него. Синът му и внука му също се намесили. След като простреляли М. И. и той се свлякъл на земята, го намушкали с ножове. В този момент дядото, който също бил там, видял племенника на жертвата от Мантите, който станал свидетел на нападението. Извикал към роднините си и насочил вниманието към момчето. Те го подгонили като стреляли и по него. Свидетели от автомивката се обадили на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип оказал помощ на раненото момче, като преди това констатирал смъртта на М. И.

Дядото също бил сред обвиняемите, но делото срещу него е било прекратено, след като на 12. 12. 2015 г. синът на жертвата им М. И. впоследствие го убива за отмъщение.

Решението на Върховният касационен съд е окончателно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ