Рамадан Аталай взриви ефира: Ще пуснем доклад с данни за корупция при спирането на договора с „Газпром“

рамадан аталай

В сряда парламентарната комисия за обстоятелствата около спиране на договора с „Газпром“ ще излезе с доклад, в който има данни за корупция по високите етажи на властта във връзка с това спиране. Това заяви председателят на комисията депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването на „Нова нюз“ „Офанзива“.

„В сравнение с тези данни останалите корупционни схеми в държавата ще ви се видят като бял ден. Има определени действия на ниво Министерски съвет, Министерство на енергетиката и „Булгаргаз“, които говорят за явна корупция. Да спреш един сигурен договор и да тръгнеш да купуваш газ от посредник, определено е подплатено с нещо“, каза Аталай.

Според него докладът е бил готов още в петък, но все още не е подписан от всички членове на комисията. Това ще стане още началото на седмицата и ще бъде внесен в деловодството на парламента, а в сряда ще бъде оповестен, каза Аталай.

Той заяви още, че при последното посещение на премиера в оставка Кирил Петков в Азербайджан в делегацията не са били включени нито представители на „Булгаргаз“, нито на „Булгартансгаз“. „В делегацията са били само той, Лена Бориславова, енергийният министър в оставка Александър Николов и съветничката Весела Чернева. Ако това са хората, които ще докарат газ…“, каза още депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ