Огнеборци на крака! Евакуирани са хора от вилите им в Калояново, военни с хеликоптери гасят огъня

хеликоптер пожар

Огнеборците успяха да ограничат тази сутрин пожара край Калояново, който възниква вчера, предава Марица. Спряно е разрастването му към вилните зони на съседните села Отец Паисиево и Сухозем, където е осигурено и дежурство с пожарни автомобили. По нареждане на кметовете на населените места превантивно е извършена и евакуация на няколко възрастни жители от вилите. Днес гасенето продължава.

Създадена е организация да излети отново хеликоптер от ВВС при МО, с който ще бъде извършен и оглед на периметъра на пожара и ще се прецени как най-ефективно да се продължи с гасенето.

Вчера в в 13:12 часа в Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е получен сигнал за пожар в сухи треви, храсти и горски масив между селата Стрелци, Сърнегор в община Брезово. 20 огнеборци с 6 автомобила, военни с хеликоптер и 2 доброволни формирования от Карлово са участвали в гасенето на огъня. Осигурено е било дежурство през нощта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ